Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου εκβίαζε τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου εκβίαζε τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ
    Σε μια άκρως σοβαρή καταγγελία σε βάρος του διοικητή του Νοσοκομείου Αρτας προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
    Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει αρχικά ότι λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με το Ελεγκτικό Συνέδριο
«το οποίο δεν ενέκρινε τα εντάλματα, για ένα χρονικό διάστημα, πληρώνονταν οι μισθοί των καθαριστριών και του επικουρικού προσωπικού καθώς επίσης και οι εφημερίες των ιατρών με “εντέλλεσθε” του Διοικητή».
    Πριν τις εκλογές, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «
ο Διοικητής αρνήθηκε να υπογράψει το εντέλλεσθε για τους μισθούς και τις εφημερίς λέγοντας ότι θα υπογράψει την επομένη των εκλογών, εκβιάζοντας να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι ΣΥΡΙΖΑ».
 ΠΟΕΔΗΝ: Εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Διοικητής τιμωρεί το προσωπικό
    Στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «
τώρα, επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές (σ.σ. ο Διοικητής) τιμωρεί τις καθαρίστριες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής του μισθού των καθαριστριών και των νοσηλευτών που ζουν με τα λιγοστά χρήματα του μισθού τους».
    Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι το προσωπικό καθαριότητας (
47 άτομα), το επικουρικό προσωπικό (10 άτομα) να μην πληρώνονται τον μισθό τους. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ίδιο συμβαίνει και με τις εφημερίες 79 ιατρών.
    Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι πλέον «
στην Αρτα ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ένα εκ των οποίων φέρει το όνομα στην πινακίδα του της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη». Επιπλέον, στο Νοσοκομείο Αρτας, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπάρχουν γιατροί για να λειτουργήσουν τον αξονικό τομογράφο, καθώς και ότι το Νοσοκομείο διαθέτει καινούριο ψηφιακό μαστογράφο που είναι… εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου