Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Αίγυπτος: Μετά από μισό αιώνα ξανάνοιξαν για το κοινό δύο πανάρχαιες πυραμίδες


Αίγυπτος: Μετά από μισό αιώνα ξανάνοιξαν για το κοινό δύο πανάρχαιες πυραμίδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μισό αιώνα οι Αρχές της Αιγύπτου επέτρεψαν σήμερα την πρόσβαση στους τουρίστες σε δύο πυραμίδες νότια του Καϊρου.
    Είναι η πρώτη φορά από το 1965 που οι δύο πυραμίδες της περιοχής Νταχσούρ, η μία που ανεγέρθη για τον φαραώ Σνεφρού, τον ιδρυτή της τέταρτης δυναστείας των φαραώ της Αιγύπτου, και άλλη μία κοντά της, υποδέχονται το κοινό.
    Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ Ανάνι στη διάρκεια των αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή ανακαλύφθηκαν «σαρκοφάγοι από πέτρα, από πηλό και ξύλο, ορισμένες εκ των οποίων περιείχαν μούμιες σε καλή κατάσταση».
    Οι αιγυπτιακές Αρχές παρουσίασαν στο κοινό και μια συλλογή σαρκοφάγων, ορισμένες εκ των οποίων με μούμιες που βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.
    Στο Ντάχσουρ, σε απόσταση μιας ώρα από το Κάιρο, στη δυτική πλευρά του Νείλου, βρίσκονται αρκετές πυραμίδες. Ένα αρχαίο τείχος, μήκους 60 μέτρων, στο νότιο τμήμα μιας άλλης πυραμίδας, εκείνης του φαραώ Αμενεμχέτ, αποκαλύφθηκε επίσης, έγινε γνωστό από τον υπουργό Αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου