Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες ασταμάτητα


Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες ασταμάτητα
https://thessbomb.blogspot.com
    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες της παθολόγου στο νοσοκομείο Λήμνου για την τραγική υποστελέχωση, που έχει επιφέρει την σωματική και ηθική εξάντλησή της, αλλά και για την ταλαιπωρία καρκινοπαθών στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς δεν γίνονται χημειοθεραπείες.
    Ο Εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε
επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, καθώς επίσης και την καταγγελία της Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
    Η Παθολόγος κατήγγειλε ότι η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Ταυτόχρονα κατήγγειλε στον Εισαγγελέα το "εντέλλεσθε" της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ. Η σχετική εντολή, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, δόθηκε στην γιατρό με ...
sms!
    To "εντέλλεσθε" της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ προς την παθολόγο, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης!!!"
Νοσοκομείο Λήμνου: Σταμάτησαν και οι χημειοθεραπείες
    Εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων, η μοναδική Ιατρός Παθολόγος και λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να πραγματοποιεί χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:
    "
Οι καρκινοπαθείς είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Πολλοί, επίσης, χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν".
    Στα άλλα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου, δεν λειτουργεί και ο χειρουργικός τομέας, καθώς υπάρχει μόνο ένας χειρουργός, ενώ δεν μπορεί μόνος του να διεκπεραιώσει ούτε απλά χειρουργεία. Για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών απαιτούνται αεροδιακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία.
Το Νοσοκομείο είναι ακέφαλο από Διοίκηση
    Τον
Νοέμβριο 2018 παραιτήθηκε ο Αν.Διοικητής του Νοσοκομείου. Ένα τρίμηνο το Νοσοκομείο δεν είχε καθόλου Διοίκηση. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παρότι Διοικητικά προΐσταται του Νοσοκομείου της Λήμνου, δεν πάτησε το πόδι της στη Λήμνο.
    Τον
Μάρτιο 2019 ορίστηκε για λίγες ημέρες Αν. Διοικητής από άλλο Νοσοκομείο. Η μόνη δουλειά που έκανε ήταν να ορίσει Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και παραιτήθηκε. Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας αρνείται να ασκεί τα καθήκοντα του Αν.Διοικητή.
Χάος!!!
    Την
Πέμπτη 18/7/2019 με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς στον οποία θα συμμετάσχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου