Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ετήσιες βεβαιώσεις για εφορία. Ενημέρωση.


Ετήσιες βεβαιώσεις για εφορία. Ενημέρωση.
http://www.hellasmil.gr/     
    Επειδή η βεβαίωση που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπ. Οικονομικών/Διεύθυνση συντάξεων, μέσω Προσωποποιημένης πληροφόρησης (είσοδος από ιστοσελίδα της ΠΟΣ δεξιά μπάρα: Σημείωμα Σύνταξης )  μπερδεύει τους συναδέλφους, αλλά και κατά την άποψη της ΠΟΣ δεν είναι πλήρης και κατανοητή, προτείνουμε εάν κάποιος επιθυμεί να έχει καλύτερη εικόνα (και πάλι όχι τελείως σαφή), να ανατρέξει στη βεβαίωση Α.Α.Δ.Ε. που είναι ανηρτημένη εδώ και πολύ καιρό στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων/Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήτοι στο γνωστό taxis net.
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Μέχρι σήμερα 12/5,  ΔΕΝ έχουν διορθωθεί τα αναδρομικά στο σωστό κωδικό (617-618) της φορολογικής δήλωσης. Προτείνουμε ΑΝΑΜΟΝΗ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Παρακάτω η διαδικασία πρόσβασης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ για ΒΕΒΑΙΩΣΗ Α.Α.Δ.Ε.     (απαιτούνται κωδικοί taxisnet) :
   Πατώντας Εφαρμογές TAXISnet στη συνέχεια Φόρος εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και  τέλος  ΕΙΣΟΔΟΣ  εισέρχεσθε στις δηλώσεις 2019.  Πατώντας το τετραγωνάκι που γράφει Ενημέρωση Βεβ. Αποδοχών (βλ. βελάκι σε παρακάτω εικόνα), εμφανίζεται η βεβαίωση έτους 2018 της Α.Α.Δ.Ε. που είναι περισσότερο αναλυτική και περιλαμβάνει όλες τις συντάξιμες αποδοχές (σύνταξη, μέρισμα, ΕΚΟΕΜ, αναδρομικά 2018 και αναδρομικα 2014). Παρακάτω η σχετική εικόνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου