Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η  ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ  ΤΟΥ  ΠΕΖΙΚΟΥ  ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, και από ώρας 11:00 πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Θεσσαλονίκης η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας, για το νέο έτος 2019, των μελών και φίλων του Συνδέσμου Πεζικού {Π.Σ.Α.Π.}.
    Αρχικά, μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου, ο Ταξίαρχος Πεζικού ε.α. πατήρ Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου ανέπεμψε την καθιερωμένη θρησκευτική δέηση και στη συνέχεια απηύθυνε προς τους συμμετέχοντες παραινέσεις, κυρίως, προς την ιδιαίτερη σημασία της οικογένειας στην σημερινή ταραγμένη εποχή της κοινωνίας μας.
    Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος με την οποία απονέμεται στον πρώτο πρόεδρο αυτού, τον αντιστράτηγο ε.α. Αγρόδημο Ηλία, ο τίτλος “του επίτιμου προέδρου του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Π.Σ.Α.Π.” και του επιδόθηκε “τιμής ένεκεν” η πλακέτα του Συνδέσμου, σε αναγνώριση της προσφοράς, των προσπαθειών, ενεργειών και δραστηριοτήτων του κατά την αρχική ίδρυση, οργάνωση και εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη.
    Κατά την συζήτηση, που ακολούθησε, τονίστηκε ιδιαίτερα η άμεση ανάγκη προσέλευσης, ένταξης και εγγραφής ως μελών του Συνδέσμου των νέων, κυρίως, αποστράτων αξιωματικών του Πεζικού, προκειμένου το Παράρτημα να διατηρήσει την ζωτικότητα, την ενεργητικότητα, τις δραστηριότητες και την προσφορά του.
    Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Συνδέσμου, καθώς καθημερινά οι απόστρατοι αξιωματικοί περιφρονούνται, απαξιώνονται και ο ιερός χαρακτήρας της αποστολής τους υποτιμάται. Δεν παύουμε να υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, που ζούμε τον παλμό της εποχής και ανησυχούμε για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας και της κοινωνικής μας τάξης.
    Είναι αδήριτη ανάγκη να διατηρήσουμε και ενισχύσουμε τους ισχυρούς, ανθεκτικούς, ακατάλυτους και ιερούς δεσμούς, οι οποίοι αναπτύχθηκαν μεταξύ μας στα στρατόπεδα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στις υπηρεσιακές μας σχέσεις της ενεργού υπηρεσίας μας.
    Η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη είναι πάντοτε μια συγκέντρωση σπουδαία και συγκινητική. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς που συσπειρώνει τα μέλη και τους φίλους μας. Αποτελεί το σημαντικό ορόσημο, το οποίον διατηρεί, καλλιεργεί και προαγάγει την ενότητα, την σύμπνοια, την συνεργασία και την συναδελφική αλληλεγγύη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Οδηγός μας είναι οι στίχοι του έλληνα νομπελίστα ποιητή  Γ. Σεφέρη “Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να σβήνεις ένα αντίστοιχο κομμάτι και από το μέλλον”.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος
            Ο  Πρόεδρος                                                           Ο  Γραμματέας
   Νικόλαος  Ζαρκάδας                                                   Λάζαρος  Μπερβερίδης
    Υποστράτηγος ε.α.                                                        Υποστράτηγος  ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου