Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πέθανε η ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ - Σύντροφος του Αλέν Ντελόν, sex symbol της Γαλλίας



Πέθανε η ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ - Σύντροφος του Αλέν Ντελόν, sex symbol της Γαλλίας
    Η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ πέθανε την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, σε ηλικία 79 ετών. Η ηθοποιός είχε υποστεί τρίτο εγκεφαλικό τον περασμένο Σεπτέμβριο και βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
    «Τότε παρολίγο να πεθάνει» είχε δηλώσει τότε ο σύζυγός της Pascal Desprez.
    «Οταν υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία επικράτησε πανικός, δεν έβλεπε πια, δεν μιλούσε πια», εξήγησε ο σύζυγος της ηθοποιού. Η Μιρέιγ Νταρκ υπέφερε από την καρδιά της από παιδί και είχε υποστεί εγχείρηση πριν από τρία χρόνια, με απόλυτη μυστικότητα.
    Η Μιρέιγ Νταρκ έπαιξε με επιτυχία σε πολλές ταινίες τη δεκαετία του '70. Υπήρξε για δεκαπέντε χρόνια σύντροφος του γάλλου γόη Αλαίν Ντελόν.

    Η πρώτη που φόρεσε το μαύρο φόρεμα ως πολύ χαμηλά στα οπίσθια ήταν η Μιρέιγ Νταρκ στην ταινία Ο ψηλός ξανθός με ένα παπούτσι μαύρο (1972). Αυτό το ρούχο σφράγισε μια εποχή και τα πνεύματα των γυναικών. Φέρει την υπογραφή του Guy Laroche, και αποκαλύπτει υπαινικτικά το άνω άκρο των οπισθίων της, χωρίς να είναι χυδαίο. Το φόρεμα πέρασε στο πάνθεον των σικ ρούχων του γαλλικού σινεμά.
    Η Μιρέιγ Νταρκ έγινε διάσημη ενσαρκώνοντας την κόρη του διάσημου γάλλου κωμικού Λουί ντε Φινές, στην ταινία  «Pouic-Pouic».

1 σχόλιο: