Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΣ


ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΣ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης   Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.
            -Παραξενεύονται πολλοί από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, με τις δηλώσεις κατά καιρούς από ανθρώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος χώρας, περί καταπιέσεως των Ελλήνων Μουσουλμάνων (αυτοί τους αποκαλούν Τούρκους), της Ρόδου και της Δυτικής Θράκης.  Βέβαια σαν Ελληνική απάντηση στις προκλήσεις λέγεται πάντα ότι, το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαμε αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα. Τίποτε άλλο. Οι κατηγορίες όμως συνεχίζονται.
            -Αυτό το σενάριο παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχει έστω και ένα βήμα πολιτικής επιτυχίας στον τομέα των σχέσεων με την Τουρκία. Οι Ζεμπεκιές και τα κουμπαριά, είναι για εσωτερική κατανάλωση, όπως και κάποιες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις και λυκοφιλίες, δυστυχώς το τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Έθνος με την γείτονα παραμένει ανοικτό και σιγοβράζει επικίνδυνα.
            -Είμαστε βέβαιοι ότι στο θέμα της καλής γειτονίας δεν περιμένουμε τίποτε διά τον απλούστατο λόγο, επειδή η παιδεία της Τουρκίας στηρίζεται στην δολιότητα, της δημιουργία φανταστικής ιστορίας και στην μεταβίβαση των αιτίων των δεινών της, στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
           -Έτσι! Εξηγείται και ο ξεριζωμός των Ελλήνων από τις πατρογονικές των Εστίες στην Μ. Ασία, όταν ο Γερμανός Συνταγματάρχης Lyman von Sanders, ως Στρατιωτικός Σύμβουλος του Στρατού των νεοτούρκων, είχε διατυπώσει την εγκληματική αρχή του προς αυτούς, δηλαδή: << Εάν θέλετε να κάμετε Τουρκικό Κράτος, εκδιώξτε και εξαφανίστε τους Έλληνες, τους Αρμένιους κλπ...>>. Όλα έχουν τους λόγους των και τα αίτια των.
            Ο Τουρκικός λαός δεν είναι διαφορετικός, είναι κι’ αυτός σαν κι’ εμάς, η παιδεία της γείτονος Τουρκίας, δημιουργεί το πρόβλημα της έχθρας μεταξύ των λαών μας, στηρίζεται σε βασικούς πλασματικούς ιστορικούς πυλώνες, διδάσκοντας τελικά:
Πρώτον: Η Ελλάδα και τα άλλα Βαλκανικά Κράτη, εδημιουργήθησαν επάνω σε εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι εξαφανίσθηκαν ως φυλή.
Δεύτερον: Η όλη παιδεία των επιδιώκει να πείσει τον τουρκικό λαό ότι είναι γηγενείς και αυτόχθονες στην χώρα των και
Τρίτον: Ο τουρκικός πολιτισμός είναι ο αρχαιότερος πολιτισμός στην περιοχή μαζί με τον Χετιτικό της Μεσοποταμίας και ότι ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός είναι παρακλάδι του Αιγιακού πολιτισμού, ο οποίος με την σειρά του είναι μέρος του Τουρκικού πολιτισμού.
            Τώρα με τα από τα παραπάνω, τι να περιμένουμε και μετά από την γνωστή πλέον κατάντια και περιπέτεια της Ελληνικής Ιστορίας, έργο αποκλειστικό της νεοπροοδευτικής νομενκλατούρας έτσι ώστε στοιχεία της Ιστορίας μας,ακόμη και σήμερα, ν’ αμφισβητούνται με κείμενα Ελλήνων δήθεν «Ιστορικών».
            Η εικόνα και η συμπεριφορά της Τουρκίας, όσο ισχύει αυτή η παραποίηση της Ιστορίας, θ’ αλλάξει ριζικά έναντι της Ελλάδος προς το χειρότερο, εάν γίνει το μεγάλο λάθος και εισέλθει αυτή  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα όπως  λέει η Τουρκία, θα γίνει με τους δικούς τις όρους και όχι με αυτούς της Ε. Ε.
            Τότε όμως, θα είναι πολύ αργά πλέον για την υπεράσπιση των ιερών και οσίων της χώρας με την πολιτική που επικρατεί στην Ελλάδα της ασυνεννοησίας και του αυταρχισμού, με την διάλυση του ιστού του Κράτους, με την μετάπτωση της Δημοκρατίας σε οχλοκρατία, με την ανυπαρξία εθνικής παιδείας, με την καθημερινή καταστρατήγηση των Νόμων και τόσα άλλα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
            «Οι Δημοκρατίες που διατηρήθηκαν είχαν πάντοτε δύο κύρια βάθρα, την δικαιοσύνη και τα όπλα, για να μπορεί να διαπαιδαγωγήσει σωστά τον λαό και για να μπορεί να υπερασπιστεί την ελευθερία, την ακεραιότητα της πατρίδος και τους θεσμούς της από τους εχθρούς (ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ)

1 σχόλιο: