Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Ποιες παροχές βρίσκονται εκτός


Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Ποιες παροχές βρίσκονται εκτός
    Μισός φέρεται να εφαρμόζεται σήμερα ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ.
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα 'Εθνος', ενώ θα έπρεπε να είναι σε πλήρη ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο, πηγές της εφημερίδας τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ετοιμαστεί ούτε καν τα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να ενσωματωθούν οι αλλαγές των νέων παροχών προς τους ασφαλισμένους αλλά και οι αποζημιώσεις προς τους παρόχους (
κλινικές, θεραπευτήρια, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α) καθώς δεν έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι.
    Μάλιστα, όσοι ασφαλισμένοι χρειάζονται φυσικοθεραπείες ταλαιπωρούνται καθώς εκδίδονται παραπεμπτικά τόσο από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ όσο και από αυτήν του ΕΟΠΥΥ. Όμως οι γνωματεύσεις που προέρχονται από την ΗΔΙΚΑ δεν αναγνωρίζονται από τον Οργανισμό, με συνέπεια οι πάσχοντες να μην μπορούν να κάνουν τις φυσικοθεραπείες τους.
    Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στην
αποζημίωση των φυσικοθεραπειών ειδικής αγωγής, όταν αυτές γίνονται από επαγγελματίες που δεν έχουν κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
    Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που χρειάζονται λογοθεραπείες καθώς οι επιστήμονες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ προκειμένου να μην αποζημιώνονται με voucher και έτσι οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να καταβάλλουν το κόστος της θεραπεία,  το οποίο θα διεκδικήσουν στη συνέχεια από τον Οργανισμό αλλά είναι άγνωστο πότε θα λάβουν τα χρήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου