Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Συνελήφθη στρατιωτικός και Βρετανός μέλος ΜΚΟ να τραβούν φωτογραφίες σε οχυρώσεις του Δ' ΣΣ στον Έβρο


Συνελήφθη στρατιωτικός και Βρετανός μέλος ΜΚΟ να τραβούν φωτογραφίες σε οχυρώσεις του Δ' ΣΣ στον Έβρο
    Έναν Έλληνα υπαξιωματικό συνέλαβαν χθες άντρες της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα διότι τραβούσε φωτογραφίες σε στρατιωτική περιοχή έχοντας συνοδεία έναν Βρετανό ο οποίος είναι μέλος ΜΚΟ!
    Η σύλληψη έγινε χθες το μεσημέρι και όπως μεταδίδει το thrakinea, μαζί με τον στρατιωτικό συνελήφθη και ο Βρετανός
    Οι δυο τους φέρεται να βρίσκονταν ΖΑΠ (ζώνη ασφάλειας προκαλύψεως) στην περιοχή της Νέας Βύσσας στην οποία απαγορεύεται η είσοδος χωρίς ειδική άδεια και σύμφωνα με πληροφορίες φωτογράφιζαν την περιοχή δηλαδή εν ολίγοις φωτογράφιζαν τις οχυρώσεις του ελληνικού Στρατού
    Ο στρατιωτικός υπηρετεί σε μονάδα του νομού.
    Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του thraki Νεα, είχε φωτογραφηθεί (δεν είναι εξακριβωμένο αν πρόκειται για φωτογραφική ή κινητό), στρατιωτική εγκατάσταση και συγκεκριμένα μία υπερυψωμένη σκοπιά.   Το ότι ο Βρετανός είναι μέλος ΜΚΟ δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά καθώς είναι γνωστή η φιλομεταναστευτική διάθεση των ΜΚΟ εγχώριων και μη, από την οποία παράνομη μετανάστευση αποκομίζουν πολύ μεγάλα κέρδη
    Η υπερυψωμένη σκοπιά για παράδειγμα αποτελεί ένα σημείο αποφυγής για ένα «δρομολόγιο» παράνομων μεταναστών που έχει ξεκινήσει από την Τουρκία.
    Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
    Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν αλλά σίγουρα πρόκειται για πολύ περίεργη ιστορία.
«Κάναμε τουρισμό» λένε οι δύο συλληφθέντες που φωτογράφιζαν απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στον Έβρο
    Προανάκριση διεξάγει η αστυνομία μετά τη σύλληψη χθες βράδυ, στρατιωτικού και συγκεκριμένα αρχιλοχία του στρατού, και ενός Άγγλου, μέλους ΜΚΟ, σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, την ώρα που έβγαζαν φωτογραφίες, κοντά στον φράχτη σε περιοχή της Ορεστιάδας.
    Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό. Και οι δύο εργάζονται σε hot spot, ο αρχιλοχίας σε κέντρο σε περιοχή της Ημαθίας.
    Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο στρατός, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου