Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (13/1/2018)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (13/1/2018)
Ανδρέας
    Ακατανόητη και αρτηριοσκληρωτική η απόφαση του Μητροπολίτη Χίου, να απαγορεύσει τις γαμοβαπτίσεις. Με την πρώτη ματιά, κάποιος μπορεί να διακρίνει οικονομικά κίνητρα, αφού θα γίνονται ΔΥΟ τελετές σε δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ Ιερούς Ναούς! Ακόμα όμως και να μην είναι έτσι, δείχνει πως η Εκκλησία δεν είναι πάντα κοντά στους πιστούς, και δεν προσαρμόζεται στις εξελίξεις. Και όταν λέμε «εξελίξεις», δεν εννοούμε τα ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Αυτά, πρέπει να παραμένουν αμετάβλητα. Οι νέοι, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να κάνουν πολιτικό γάμο, είτε γιατί το πιστεύουν, (σπανίως), είτε για άλλους λόγους ( αφραγκία, να πάρουν δάνειο κτλ ). Και όταν με το καλό γεννηθεί το παιδί, κάνουν τα Μυστήρια. Τι επιδιώκει ο Μητροπολίτης, την δημιουργία Θαυμάτων; Γιατί, θαύμα θα είναι εάν παντρευτούν την μία μέρα, μείνει έγκυος η γυναίκα την επομένη, γεννηθεί το παιδί την μεθεπόμενη και μετά από ακόμα μια μέρα, το βαφτίσουν. Η Εκκλησία πρέπει να προσελκύει τους Χριστιανούς, και όχι να τους απομακρύνει, όπως απομακρύνει τους Χιώτες ο Μητροπολίτης τους.
--------------------------------------
    Εχθές, έκανα λάθος, και το ομολογώ! Συλλαλητήριο  για το Σκοπιανό θα γίνει και στην Αθήνα, και τηρουμένων των αναλογιών, πρέπει να μαζευτεί πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες κόσμος. ΜΑΚΑΡΙ! Πάντως, πρέπει όλοι μας, να ενεργοποιηθούμε στο βαθμό που μπορούμε, ώστε να υποχρεώσουμε την κυβέρνησή μας, θέλει – δεν θέλει, να μην αποδεχτεί την λέξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή παράγωγά της στην ονομασία των Σκοπίων. Εάν γίνει έτσι, θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι τους. Εάν όμως δεν γίνει, θα είμαστε, εμείς οι απλοί Έλληνες, οι μεγαλύτεροι εχθροί τους. Ας το λάβουν υπόψη τους….
--------------------------------------
    Και πολύ καλά έκαναν στην Λάρισα που κλείδωσαν το ασανσέρ για τους μπαταχτσήδες! Όταν δεν πληρώνεις τα κοινόχρηστα αγαθά, δεν έχεις το δικαίωμα και να τα χρησιμοποιείς. Κανονκά, θα πρέπει να τους βγάζουν και από τις κοινόχρηστες θέσεις πάρκιγκ. Και που τους επιτρέπουν την είσοδο από τις σκάλες, πολύ τους είναι. Κάποια στιγμή, πρέπει ο καθένας να πάρει αυτό που πρέπει. Και σοβαρολογώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου