Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Oι ΗΠΑ εγκαταλειπουν τη βαση τους στην AL-TANF στη ΝΑ ΣΥΡΙΑ και την παιρνουν οι ΡΩΣΟΙ



    Μεγάλη νίκη για τον άξονα της Αντίστασης: οι ΗΠΑ ετοιμάζονται ν΄αποσυρθούν από το συνοριοπέρασμα al-Tanf  στα συρο-ιρακινά σύνορα.
    Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar, η προέλαση των δυνάμεων του συριακού στρατού και της  Hezbollah προς τα σύνορα με το Ιράκ μπλόκαρε τη κίνηση των αμερικανικών δυνάμεων στο συνοριακό τρίγωνο του al-Tanf και οι αμερικανοί κατέληξαν να δεχθούν νά      αποσυρθούν από αυτό το τρίγωνο   « στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη Ρωσία ».
    Η « σιωπηλή » συμφωνία κλείστηκε παρασκηνιακά και μακριά από τις κάμερες όλου του κόσμου και προβλέπει την  επαναφορά της αμερικανικής βάσης στο al-Tanf στη Ρωσία και την απόσυρση των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων από αυτή την βάση.
   
« Οι συνομιλίες που προηγήθηκαν αυτής της συμφωνίας έλαβαν χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των  G20 στο Αμβούργο στις 8 Ιουλίου όπου Πούτιν και Τραμπ συναντήθηκαν για πρώτη φορά κι ανέφεραν μαζί την υλοποίηση μιας « ζώνης αποκλιμάκωσης  » στο νότο της Συρίας.
    Η Al Akhbar συνεχίζει :  «
σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα τα σημάδια μιας « μεγάλης συμφωνίας » Ρωσίας και ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται, συμφωνία που θα όφειλε να  οδηγήσει στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βάση τους στο  al-Tanf, τόπο στρατωνισμού στα σύνορα Συρίας με Ιορδανία κι Ιράκ. Αυτή η βάση θα δοθεί έπειτα στη Ρωσία.  »
    Ο Στρατηγός Ryan Dillon, εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας σε Συρία και Ιράκ. Αυτή η πληροφορία δεν ερμηνεύεται ανεξάρτητα από μια άλλη, αυτής που έχει να κάνει με την τύχη της τρομοκρατικής οργάνωσης  « Jaish Maghawir al-Thawra » : αυτή η οργάνωση που υπολόγιζε πολύ στην υποστήριξη των ΗΠΑ, αισθάνεται έκτοτε απόλυτα αφοπλισμένη από τότε που έμαθε το  « deal USA/Ρωσίας ». Η συμφωνία αφορά άμεσα τη ζώνη στην οποία οι τρομοκράτες της  « Jaish Maghawir al-Thawra » θα όφειλαν να επιχειρούν.
    Επίσης ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του θα επεκτέινουν σύντομα το πεδίο δράσης τους στις περιοχές του βορρά της επαρχίας  Sweida. « 
Οι μισθοφόροι των Αμερικανών τακφιριστές που έδρευαν στο al-Tanf είναι ολοσχερώς απελπισμένοι από τότε που ο συριακός στρατός κι οι σύμμαχοί του  τους κόντραραν στο al-Tanf εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο συνοριοπέρασμα   « Boukamal » στα σύνορα με το Irak. Και βέβαια δεν είναι τα νέα της Ρωσοαμερικανικής συμφωνίας που θα τους ανακουφίσουν. Οι τρομοκράτες αισθάνονται παγιδευμένοι και προδομένοι  σ΄ένα αδιέξοδο που δεν έχει κανένα ορίζοντα επιβεβαιώνει η εφημερίδα συνεχίζοντας :
    « 
Οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια βάση στο  al-Tanf με αυστηρό σκοπό να προχωρήσουν οι δυνάμεις τους κατά μήκος των συρο-ιρακινών συνόρων στο ύψος της πόλεως  Boukamal στη ΝΑ Συρία στην επαρχία της  Deir ez-Zor ».
    Σύμφωνα πάντα με την Al Akhbar, ο συριακός στρατός πρότεινε στους τρομοκράτες της  « Jaish Maghawir al-Thawra » να παραδοθούν κάτι που αυτοί σπεύδουν να κάνουν. Το  Sputnik που επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία αναφέρεται σε  « μαζική παράδοση » των  ενόπλων ανδρών μελών της  « Jaish Maghawir al-Thawra » που κατέθεσαν τα όπλα τους. Ο διοικητής τους ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πολεμήσει το συριακό στρατό : 
« ήρθαμε στο  al-Tanf για να κερδίσουμε χρήματα όπως μας υποσχέθηκαν οι Αμερικανοί »…
    H Al Akhbar κάνει επίσης αποκαλύψεις για τις διαφορές που προηγήθηκαν της απόσχισης της φιλοαμερικανικής « Maghawir » :  
« οι τρομοκράτες της αρνήθηκαν να υπακούσουν στις απαιτήσεις των Αμερικανών που τους ζητούσαν να πάνε να πολεμήσουν στη  al-Hasakah στη ΒΑ Συρία κατά της Daech και στο πλευρό των Κούρδων.Το ίδιο ζιζάνιο βασιλεύει στο στρατόπεδο κι άλλων ενόπλων οργανώσεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ εκ των οποίων η  « Liwa Shuhada al-Qaritin », δραστήρια στη συριακή έρημο.
Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής συμμαχίας Ryan Dillon ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει πλέον αυτή την οργάνωση και επιδιώκει κυρίως τον αφοπλισμό της 
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου