Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μια.. Χαλκιδική, εννιά χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Μια.. Χαλκιδική, εννιά χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Είναι πράγματι, πολύ ωραία και δροσερά, ιδιαίτερα τα βράδυα.
Για μπάνιο όμως, ας μην το συζητάμε
    Καφές εκεί που «σκάει» το κύμα, μεγάλη αμμουδιά, λίγα μέτρα πιο κάτω παιδική χαρά, θα μπορούσε να είναι ένα τουριστικό θέρετρο σε Χαλκιδική ή Πιερία, αλλά απέχει μόλις εννέα  χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
    Με θέα τη θάλασσα και κάτω από τη δροσιά των δένδρων, λειτουργεί εποχιακά κάθε χρόνο, σχεδόν από την ΄Ανοιξη, το Αναψυκτήριο της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης στην πλαζ της Αρετσούς, δίπλα στο πάρκο Πλαστήρα,  στην Καλαμαριά.
    Οι επισκέπτες, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ, το αναψυκτικό τους, την ώρα που θα μπροστά στη θάλασσα. Φυσικά, οι περισσότεροι δεν κάνουν μπάνιο, ωστόσο, αποτελεί μια «ανάσα» δροσιάς και ηρεμίας από την φασαρία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
    Στο χώρο υπάρχει παιδική χαρά, με κούνιες και διάφορα άλλα παιχνίδια, όπου τα παιδιά μπορούν παίξουν. 
    Στην αμμούδια μπροστά από τον αναψυκτήριο οι μικροί επισκέπτες παίζουν με τα κουβαδάκια τους και χτίζουν πύργους στην άμμο.
    «
Είναι ένα δημοτικό αναψυκτήριο μέσα σε αυτόν τονπανέμορφο χώρο στην περιοχή. Ανοίγει το Πάσχα και κλείνει τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και σε συνδυασμό με το ''καφενείο του ψαρά'' που βρίσκεται δίπλα και τον πολυχώρο πολιτισμού,''Προποντίδα'', είναι ένα σύνολο δημοτικών χώρων που δίνουν μια λύση στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο», αναφέρει στο seleo.gr, ο δήμαρχος της Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης
    Στελεχώνεται με εποχικό προσωπικό. Σημειώνεται ότι ο χώρος είναι ιδανικός για διοργάνωση παιδικών γενέθλιων πάρτι δίπλα στην μεγάλη παιδική χαρά. Να σημειωθεί πως σε μία πρόσφατη έρευνα που αφορούσε τους χώρους πρασίνου με φυσική ομορφιά  στη Θεσσαλονίκη, το πάρκο του Νικολάου Πλαστήρα, είναι από τα πρώτα σε προτιμήσεις των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου