Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές!Απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές!
http://www.iefimerida.gr/
    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη της Μοσούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
    «Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην Μοσούλη και συνεχάρη τις στρατιωτικές δυνάμεις για τη “νίκη” τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά από σχεδόν εννέα μήνες σκληρού αστικού ανταρτοπολέμου, απελευθερώνοντας τελικά την πόλη από τους τζιχαντιστές.
    Το Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβε την πόλη πριν από τρία χρόνια, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με την διαρκή απώλεια εδαφών. Ωστόσο, εξακολουθεί να ελέγχει εδάφη στο Ιράκ και την Συρία.
    Οι τζιχαντιστές δέχονται ισχυρές πιέσεις στο επιχειρησιακό τους κέντρο, την πόλη Ράκα της Συρίας, από την οποία κι οργάνωναν, τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου