Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα:



8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα:
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, μένοντας και αυτή την εβδομάδα πιστή στο ραντεβού της, με τους καλλιτεχνικά δραστήριους κατοίκους της (όσους δηλαδή έχουν μείνει στην Θεσσαλονίκη!), πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα (χορός, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική κλπ), προκειμένου παρά τον καύσωνα να τους πείσει να βγουν από τα κλιματιζόμενα σπίτια τους (ΔΕΝ είναι και εύκολο... εδώ που τα λέμε!). Επομένως εάν και εσύ ανήκεις στους τυχερούς-άτυχους που η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να περάσεις αυτή την εβδομάδα στην πόλη (και όχι σε κάποια παραλία), ΜΗΝ μιζεριάζεις γιατί και αυτή την εβδομάδα τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και οι επιλογές για καλοκαιρινές εξόδους είναι ευτυχώς πολλά και για όλα τα γούστα:
Ταινία «ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ»:
    Η ταινία (διάρκειας 92 λεπτών) είναι κωμωδία γαλλικής παραγωγής.
    Ένας γνωστός διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται. Όταν στριμώχνεται σε ένα talkshow από τον παρουσιαστή για το πρόβλημα των ρομά δέχεται μια πρόκληση. Να ανοίξει το σπίτι του και να τους φιλοξενήσει.
    Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 13 Ιουλίου 2017.   
    (Η ταινία θα προβληθεί μόνο στο Cine Αίγλη. Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας) Τηλέφωνο 210.33.69.369, 210.33.69.300 (εσωτ. 5) Parking: Ελεύθερο).
Ταινία «Ο Κύκλος»:
    Η ταινία (διάρκειας 110 λεπτών) είναι θρίλερ με έντονα κοινωνικά στοιχεία.
    Πιο συγκεκριμένα όταν η Μέι προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειας της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
 Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2017.
Ταινία «Πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση»:
    Η ταινία (διάρκειας 140 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία περιπέτεια φαντασίας και είναι ουσιαστικά το τρίτο κεφάλαιο της εξαιρετικά επιτυχημένης blockbuster σειράς ταινιών «Ο πλανήτης των πιθήκων».
    Στην ταινία αυτή o Σίζαρ και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μία φονική μάχη, με ένα στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.
    Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Ιουλίου 2017.
Παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο θέατρο κήπου:
    Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες του Ευριπίδη, η τραγωδία "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα, Ιφιγένεια και Πρεσβύτης.
     Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.  
(Μέρες: από 12 έως 14 Ιουλίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 20€ κανονικό 13€ φοιτητικό, μαθητικό, ομαδικά, Προπώληση: viva.gr).
Παράσταση «ARMINE SISTER» στο βασιλικό θέατρο:
    Η παράσταση Αρμίν, αδερφή αναφέρεται στην ιστορία των Αρμενίων της Ανατολίας και στην παραλίγο εξόντωσή τους στις αρχές του 20ού αιώνα. Το έργο εξετάζει ιστορικά θέματα-ταμπού και ιστορικές ανακρίβειες, σε αντιπαράθεση με το καθήκον κατάθεσης της αλήθειας. Παίζουν μουσικοί από διάφορες σχολές της Μικράς Ασίας, της Ανατολίας και του Ιράν.   
(Μέρες: από 12 έως 13 Ιουλίου 2017, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Κανονικό: 15€ Φοιτητικό: 12€ Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€ Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€, Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Τ. 2315 200 200, ).
Παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη στο θέατρο δάσους:
    Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Στη χώρα των Κυκλώπων ο ξένος δεν περιθάλπεται, δεν φιλοξενείται, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ή κατασπαράσσεται. Εκεί δεν μπορείς να είσαι ούτε καλός ούτε κακός.  Εκεί μπορείς να είσαι μόνο φοβισμένος και απελπισμένος ή σκληρός και αδίστακτος. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση.  Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο θρίλερ και την κωμωδία.    
   (Διεύθυνση: Δάσος Σέιχ Σου, Τηλέφωνο: 2135200200, 2310245307, Μέρα: 13 Ιουλίου 2017, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης (έως και 15 μέρες πριν την παράσταση): 10€ Τιμή προπώλησης: 12€ Κανονικό: 15€ Φοιτητικό/ 65+ / Ομαδικό: 10€ ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8€, Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους Ticket hour.gr Καταστήματα Γερμανός OTESHOPS Viva.gr Seven Spots Media Markt).
Θάνος Μικρούτσικος-Νίκος Καββαδίας «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο θέατρο δάσους:  
    Τη δεκάχρονη πορεία της στο ελληνικό θέατρο γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι η 5η Εποχή ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. Το "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου", με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία, παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2017 σε νέα επεξεργασία και σε 25 πόλεις. Ο Θέμης Μουμουλίδης, θα μας παρουσιάσει σε περιοδεία την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή.   
(Μέρες: από 10 έως 11 Ιουλίου 2017, Ώρα: 21:30, Προπώληση εισιτηρίων για λίγες ημέρες: 12€ Τιμές εισιτηρίων: 18€, 14€, Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στα Βασιλικό Θέατρο, Εκδοτήριο Αριστοτέλους, Σάρωθρον).
Οι MONOPHONICS live στη μονή Λαζαριστών:
    Ένα από τα συγκροτήματα που έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό, οι Monophonics επιστρέφουν ύστερα από τα απανωτά sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2015, προκειμένου να χαρίσουν για ακόμα μια φορά, μέσα από τις επιτυχίες τους, ένα αξέχαστο live στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους οι Gangsters of Love.   
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 10 Ιουλίου 2017, Ώρα: 20:00, Εισιτήρια: 15€ – 100 πρώτα εισιτήρια 18€ - 200 υπόλοιπα εισιτήρια  22€- ταμείο και υπόλοιπη προπώληση, Σημεία Προπώλησης: Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21  Ticket House Underground Skate Shop (Ναυαρίνου)  Lotus Record Shop To Πικ απ Stereodisc  Rover Bar  Brothers in Law  Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr).
Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία στο θέατρο Γης «Γυναικεία υπόθεση»:
    Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ενώνουν το ταλέντο τους φέρνοντας αυτό το καλοκαίρι κοντά στο κοινό, τις διαχρονικές ερμηνείες επιτυχιών τους. Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάθε μια χωριστά αλλά και οι τρεις μαζί, κάνουν το τραγούδι "Γυναικεία Υπόθεση", έχοντας σκοπό να μαγέψουν το κοινό τους που θα έχει την ευκαιρία να τις απολαύσει σε τραγούδια τους που άντεξαν στο χρόνο , που τραγουδιούνται από όλες τις γενιές και αποτελούν τις χρυσές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού . Δίπλα τους θα έχουν 13 μουσικούς.   
(Διεύθυνση: Νταμάρι Τριανδρίας, Τηλέφωνο: 2310288000, 2310206730, Μέρα: 12 Ιουλίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15 ευρώ, Προπώληση: Ticket Services Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα Τηλεφωνικά: 210 7234567 Online: www.ticketservices.gr Και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου