Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το ISIS απειλεί με νέα χτυπήματα μετά το μακελειό στην Αίγυπτο – 47 νεκροί και 150 τραυματίες



Το ISIS απειλεί με νέα χτυπήματα μετά το μακελειό στην Αίγυπτο – 47 νεκροί και 150 τραυματίες
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών στην Αίγυπτο βάφοντας με αίμα την Κυριακή των Βαΐων.
    Η τρομοκρατική οργάνωση σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου απειλεί με νέες επιθέσεις στο μέλλον έδωσε και τα ονόματα ων τζιχαντιστών που έκαναν τις επιθέσεις αυτοκτονίας.
    Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
    Σύμφωνα με το Reuters ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι έθεσε τη χώρα σε τρίμηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
    Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.
    Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους παραχώρησε συνέντευξη τύπο στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
     «Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.
    O τραγικός απολογισμός των επιθέσεων είναι τουλάχιστον 45 νεκροί ενώ η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αιγύπτου και του αραβικού κόσμου Αλ Αχράμ μιλάει για 47 πλέον νεκρούς: 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου). Οι τραυματίες είναι περίπου 150.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου