Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Ισραήλ: Απαγορεύει στους πολίτες του να περάσουν στη χερσόνησο του ΣινάΙσραήλ: Απαγορεύει στους πολίτες του να περάσουν στη χερσόνησο του Σινά
    Το Ισραήλ, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επιτρέπει στους πολίτες του να περάσουν στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος να σημειωθούν επιθέσεις στην περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις είναι μεγάλος.
    Λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε η απόφαση αυτή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε από το Σινά και έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας χωρίς να προκαλέσει θύματα.
    Η απαγόρευση ισχύει για το συνοριακό πέρασμα Τάμπα ως τις 18 Απριλίου, το τέλος της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα που ξεκινά μόλις πέσει ο ήλιος σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
    Χιλιάδες Ισραηλινοί συνήθως περνούν στην Αίγυπτο στη διάρκεια της γιορτής του Πάσχα για να επισκεφθούν τουριστικά θέρετρα στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.
    Η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε επίσης τους Ισραηλινούς που βρίσκονται ήδη στο Σινά να επιστρέψουν αμέσως στη χώρα τους.
    Χθες Κυριακή η Αίγυπτος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας τριών μηνών μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες κοπτών στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι.
    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, ενώ προειδοποίησε για μελλοντικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου