Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Προειδοποίηση Πούτιν: Οι ισλαμιστές θα ρίξουν χημικά στη Δαμασκό και θα κατηγορήσουν τον Άσαντ    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι ο ρωσικός στρατός έχει πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές θα πραγματοποιήσουν προβοκατόρικη επίθεση με χημικά στη Δαμασκό.
    «
Έχουμε πληροφορίες από πολλές πηγές ότι συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις – «ψευδούς σημαίας», δεν μπορώ να τις αποκαλέσω αλλιώς, προετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων και των νοτίων προαστίων της Δαμασκού», ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα στη Μόσχα.
    «
Σκοπεύουν να ρίξουν χημικά εκεί και να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση για την επίθεση», πρόσθεσε ο Πούτιν.
    Ο Ρώσος Πρόεδρος επίσης πιστεύει ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ θυμίζουν εκείνες της κυβέρνησης Μπους το 2003, που είχαν ως αποτέλεσμα την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.
    «
Το συζήτησα με τον πρόεδρο Ματαρέλα και του είπα ότι όλο αυτό μου θυμίζει έντονα τα γεγονότα το 2003, όταν οι αντιπρόσωποι των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν χημικά όπλα στο Ιράκ. Στη συνέχεια ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία στο Ιράκ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της χώρας, την ισχυροποίηση της τρομοκρατικής απειλής και την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην παγκόσμια σκηνή», είπε ο πρόεδρος Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου