Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ο πιο δυνατός καφές στον κόσμο!



    Η ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης συνιστάται στα 400 mg αλλά ένα φλιτζάνι του καφέ Black Insomnia περιέχει 702 mg! Ο εν λόγω καφές δημιουργήθηκε το 2016 από τον Sean Kristafor, που είχε εξαρχής στόχο να δημιουργήσει τον ισχυρότερο καφέ στον κόσμο. Και το πέτυχε χρησιμοποιώντας την δυνατότερη ποικιλία Robusta αντί για την πιο αρωματική Arabica.
    Το μυστικό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη βρίσκεται προφανώς στον τρόπο που ψήνονται οι κόκκοι του καφέ, αλλά ο Kristafor δεν αποκαλύπτει τη διαδικασία. Η διάθεσή του ξεκίνησε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αρχικά μόνο σε επιλεγμένες καφετέριες στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, αλλά η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι τον Οκτώβριο η μάρκα επεκτάθηκε σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο.
    Η εξέταση της “δύναμης” του καφέ έγινε σε εργαστήριο της Ελβετίας όπου με την χρήση υγρής χρωματογραφία η ποικιλία αυτή έφτασε στην πρώτη θέση της περιεκτικότητας σε καφεΐνη, με 17,5 γραμμάρια ανά χιλιόγραμμο (το Red Bull περέχει 9,46 mg, και η Coca Cola 2,8mg).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου