Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ερντογάν κατά Ελλάδας από τη προκυμαία της Σμύρνης



Ο «ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»
Ερντογάν κατά Ελλάδας από τη προκυμαία της Σμύρνης
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Χρησιμοποιώντας ξανά τη δήλωση του βουλευτή της αντιπολίτευσης που είχε πει ότι «αν βγει το “ΟΧΙ” θα ρίξουμε τους υποστηρικτές του “ΝΑΙ” στη θάλασσα της Σμύρνης, όπως το 1922 ρίξαμε τους Έλληνες», ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τη “δημοκρατική αντίληψη” που διέπει την αντιπολίτευση και να τονίσει ότι οι υποστηρικτές του “ΟΧΙ” μετά τη νίκη του “ΝΑΙ” στις 16 Απριλίου, θα αντιμετωπιστούν από τον ίδιο με… κατανόηση.
    Με την τουρκική κρατική τηλεόραση να δείχνει συνεχώς το λιμάνι της Σμύρνης, όπου είχαν παραταχθεί δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία, για να δώσουν και το κατάλληλο πορτραίτο του νέου “Πορθητή” των Σελτζούκων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:
     «Από την ημέρα που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης, αυτή η γη δεν ξανα-λερώθηκε πάλι με μπότα εχθρού. Ο βουλευτής Ικονίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος λέει ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης, όσους πουν “ΝΑΙ” στις 16 Απριλίου. Άντε έλα, να δούμε ποιον θα ρίξεις στη θάλασσα. Και ο πρώην πρόεδρος (της αντιπολίτευσης) δηλώνει ότι αν βγει το “ΟΧΙ” θα χαρούν όπως τότε που έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Τι απρέπεια είναι αυτή; Πού είναι η δημοκρατία, που είναι η ελευθερία;».
    Όπως σημειώνει το thepressroom.gr σε άλλο σημείο, των “πύρινων” λόγων του ο Ταγίπ Ερντογάν θύμισε και την τραγωδία που βίωσε η Σμύρνη και οι κάτοικοί της και την χρησιμοποίησε ως επιτυχία και παράδειγμα, κομπάζοντας για το θεάρεστο έργο των προγόνων τους που κατέσφαξαν, βίασαν γυναικόπαιδα, έκαψαν και ισοπέδωσαν έναν τόπο που Έλληνες ίδρυσαν και Έλληνες ζούσαν εκεί επί χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστούν οι ορδές των τσετών και των κακοποιών του Κεμάλ…
     «Η Σμύρνη την ώρα που ο εχθρός έπεφτε στη θάλασσα, τυλίγονταν στις φλόγες. Η Σμύρνη είναι μία πόλη που ξανά-γεννήθηκε από τις στάχτες της μετά τον πόλεμο. Η Σμύρνη πιστεύω ότι στις 16 Απριλίου θα δώσει το απαραίτητο μάθημα σε όσους θέλουν να πετάξουν στη θάλασσα όσους ψηφίσουν “ΝΑΙ”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου