Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Κρατικές κατασκηνώσεις: Εγγραφές στους δήμους -Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά



Κρατικές κατασκηνώσεις: Εγγραφές στους δήμους -Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά
    Στους δήμους ανατίθεται η λειτουργία των Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος για το έτος 2017.
    Στην ΚΥΑ των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομίας, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες, η λίστα των δήμων και οι κατηγορίες των φιλοξενούμενων.
Συγκεκριμένα:
Στις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται:
         Α. παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παραθερισμού. Από τις Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις αποκλείονται μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (κοκίτης κ.λπ.) και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λπ.) σύμφωνα με το άρθρο 1 § 3, 4 του ν. 749/1948. Επίσης,  φιλοξενούνται και παιδιά με αναπηρίες, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης.
         Β. ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μόνοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ. και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.
         Γ. ενήλικοι με αναπηρίες εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.
    Για το έτος 2017 ο αριθμός των φιλοξενουμένων θα ανέλθει σε 9.220 άτομα, ως ακολούθως:
            Α) 5.500 παιδιά
            Β) 1.420 ηλικιωμένοι
            Γ) 2.290 άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες).
    Οι εγγραφές των κατασκηνωτών (πλην των ατόμων με αναπηρίες) γίνονται στους δήμους που θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις μέχρι την 9η Ιουνίου 2017.
    Οι δήμοι που θα λειτουργήσουν Παιδικές Εξοχές – Κατασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος υποχρεωτικά θα πρέπει να φιλοξενήσουν κατασκηνωτές και από τους άλλους Δήμους της χώρας, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου