Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Την Κυριακή έχεις λόγο να πας στα ΒασιλικάΤην Κυριακή έχεις λόγο να πας στα Βασιλικά
    Άνοιξη σημαίνει αναγέννηση, γιορτή της φύσης, με χρώμα πράσινο και εμπριμέ. Και συνήθως μας αλλάζει τη διάθεση ρίχνοντας το ζεστό της φως στην παγωμένη μουντίλα του χειμώνα.
    Οι χειμώνες μας είναι ακόμη πιο δύσκολοι εδώ και μερικά χρόνια και η ανάγκη να στήνονται μικρές γιορτές είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μια τέτοια γιορτή στήνει ένα συνεργατικό project στα Βασιλικά και σας φέρνει σε επαφή με όλα τα αρώματα της ευεργετικής φύσης. Από τις 11 το πρωί μέχρι το σούρουπο, έλα να γνωρίσεις τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών και να φύγεις με ένα καλάθι γεμάτο φυσικά προϊόντα.
    Το συνεργατικό εγχείρημα προσπαθεί να μπολιάσει τους Αγρότες της περιοχής με νέες ιδέες, για
καλλιέργειες στις ιδιαίτερες συνθήκες (μικροκλίμα) της περιοχής, για καλλιέργειες με προστιθέμενη αξία παραγωγής….
    Στο εγχείρημα συμμετέχουν παραγωγοί με προϊόντα φυτικής και ζωικής καλλιέργειας, με προϊόντα όπως όσπρια, αλάτια με αρωματικά βότανα, ρύζια, αποστάγματα, ζυμαρικά και φυσικά αρωματικά φυτα. Όλοι παράγουν με φυσικό τρόπο, χωρίς –κατά δύναμη- χημικά σκευάσματα. Συμμετέχουν, οι περισσότεροι στο συνεταιριστικό  εγχείρημα «Το κουκούλι», μια συλλογικότητα παραγωγών & καταναλωτών με προσανατολισμό την ίδρυση αστικού συνεταιρισμού, την άμεση διάθεση και τη λειτουργία οίκο-πρατηρίου προϊόντων αποκλειστικά από τους παραγωγούς του συνεταιρισμού, που καλεί κάθε παραγωγό και καταναλωτή της πόλης και της περιφέρειας Θεσσαλονίκης να εγγραφεί, αν το επιθυμεί, εδώ
    Καλοκαιρινά λαχανικά απο παραδοσιακές ποικιλίες (σπόροι απο το ΠΕΛΙΤΙ)…ετοιμάζονται για την Κυριακή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου