Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Μεταφέρουν δυνάμεις από το Ιντσιρλίκ στην αεροπορική βάση της Τάμπκα οι ΗΠΑ



Μεταφέρουν δυνάμεις από το Ιντσιρλίκ στην αεροπορική βάση της Τάμπκα οι ΗΠΑ
Τελειώνουν την Τουρκία και ιδρύουν το Κουρδιστάν
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Toυ Κώστα Κομποθέκρα
    Οι ΗΠΑ κατεβαίνουν Συρία για να ολοκληρώσουν την γεωπολιτική του Ισραήλ, δηλαδή την δημιουργία του Κουρδιστάν.
    ΉΔΗ οι ΗΠΑ μεταφέρουν M142 “HIMARS” και άλλο εξοπλισμό με αεροσκάφη C-5 ενώ 4 Αμερικανικά ελικόπτερα πέταξαν στην βορειοανατολική Hasaka και Chinook-47 στο αεροδρόμιο στο Kobane αρχές του μήνα.
    Φαίνεται ότι τα χημικά ήταν απλά η πρόφαση για να σταλούν δυνάμεις στο έδαφος για τη δημιουργία του Κουρδιστάν!
     «Το Τάγμα μας αναπτύσσεται εκεί για να υλοποιήσει μια από τις πιο πολύπλοκες και προκλητικές αποστολές πυροβολικού» είπε ο James Dunwoody
    Αρκετές ομάδες Αμερικανών μηχανικών εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να δημιουργήσουν  μια νέα μεγάλη αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης άλλων τεσσάρων . Όλες βρίσκονται στη συριακή παραμεθόριο περιοχή με το Ιράκ, αναφέρει η «φωνή» της ισραηλινής  Mossad.
    Ο Λευκός Οίκος μετά την επίθεση με πυραύλους τώρα κινείται ολοταχώς για το τεράστιο έργο της μετακίνησης και δημιουργίας αεροπορικών βάσεων των ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ, σε συριακό έδαφος .
    Έτσι κάτω από άκρα μυστικότητα πέντε νέες αεροπορικές βάσεις επεκτάθηκαν στη Συρία για τον σκοπό αυτό. Κομβικό σημείο είναι η πόλη Tabqa, η οποία απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από δυτικά της «πρωτεύουσας» του ισλαμικού κράτους, Raqqa.
    Τα άλλα πέντε είναι, το αεροδρόμιο Hajar στην περιοχή Rmelan, δύο μικρά αεροδρόμια στο Καμισλί, τα οποία έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικά και το πέμπτο στην κουρδική περιοχή Αΐν αλ-Αράμπ στο θύλακα βόρεια του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα της Συρίας-Τουρκίας.
    Η Tabqa μετατρέπεται πλέον στην κύρια βάση των  ΗΠΑ στις κουρδικές περιοχές και  το κύριο σημείο εφόρμησης  για την κατάληψη της Raqqa.
    Όταν το έργο των Αμερικανών ολοκληρωθεί, αυτό το δίκτυο αεροπορικών βάσεων θα επιτρέψει την Αμερική  να αναπτύξει  διπλάσια μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στη Συρία από όσα διατηρούν  οι Ρώσοι σήμερα.
    Επίσης όπως γίνεται κατανοητό το Ιντσιρλίκ και η Τουρκία χάνουν την τεράστια έως τώρα σημασία τους για τις ΗΠΑ και το υπό δημιουργία Κουρδιστάν αναλαμβάνει τα « σκήπτρα» στην περιοχή  πλέον για την  Ουάσιγκτον.
    Η αεροπορική βάση στην Tabqa έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει και τους 2500 Αμερικανούς στρατιωτικούς που στεγάζονται σήμερα στο Ιντσιρλίκ.
    Όπως θα μετακινηθούν οι Αμερικανοί, το ίδιο θα πράξουν και οι Γερμανοί  (Bundeswehr) μετακινώντας το προσωπικό τους από το Ιντσιρλίκ πιθανόν είτε στην  Κύπρο είτε στην  Ιορδανία.
    Οι Γερμανοί αποχωρούν από το Ιντσιρλίκ λόγω σοβαρής  κρίσης στις σχέσεις τους με την Άγκυρα. Οι Αμερικανοί αποχωρούν διότι ο Πρόεδρος Ν.Τραμπ  θέλει να χαλαρώσει του δεσμούς των ΗΠΑ δεσμούς με τον Τούρκο Πρόεδρο Reccep Ταγίπ Ερντογάν και τη συνεργασία του με τον τουρκικό στρατό.
    Οι πέντε βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία είναι μέρος της  τριπλής στρατηγικής του Τραμπ , η οποία στοχεύει :
α) την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας
β) Στον αποκλεισμό από ξηράς και αέρος της πρόσβασης του Ιράν στη Συρία
γ) Στην παροχή στρατιωτικής προστασίας στους κουρδικούς θύλακες PYD-YPG από τον  τουρκικό στρατό.
    Συγκεκριμένα στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε ότι  πρόκειται για διπλή Αμερικανική μαχαιριά στην Τουρκία και ίσως έτσι να εξηγείται η εσπευσμένη λήξη της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» λίγο πριν την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, στην Άγκυρα για συνομιλίες. Στρατιωτικός διοικητής των Κούρδων (SDF), δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι αεροπορικές δυνάμεις  τους που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Τάμπκα ως εναλλακτική στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
    Προφανώς η βάση αυτή προορίζεται για αρχικό ορμητήριο των ΗΠΑ κατά της Ράκκας αν επιδεινωθούν οι σχέσεις με την Τουρκία ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει και μόνιμη βάση τους, αντικαθιστώντας κάποια στιγμή πλήρως το Ιντσιρλίκ σε ένα υπό ίδρυση κουρδικό κράτος!
    Xρησιμοποιώντας αυτή την αεροπορική βάση οι ΗΠΑ, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τον συριακό στρατό από Α.Χαλέπι προς Ράκκα. Πλέον δεν γνωρίζουμε πως αυτή η Τουρκία με αυτόν τον Ερντογάν μπορούν να τα βρουν με τις ΗΠΑ οι οποίες θέλουν εδώ και τώρα Κουρδικό κράτος.
    Γεγονός πάντως είναι ότι η Τουρκία βγήκε νοκ άουτ με ένα πλήγμα και μειώνεται συνεχώς η στρατηγική της αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου