Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης .Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης .
Δηλαδή, η «δόλια χρεωκοπία» δεν είναι απάτη; Τι είναι τότε;
Από Ελληνικά, πώς τα πάμε ;;;;;
    Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας Ιωάννης Καραγιώργης προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που τον καταζητούν οι Ολλανδικές δικαστικές αρχές, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
    Οι Ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.
    Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις Ολλανδικές δικαστικές αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον καταζητούν προκειμένου να δικαστεί.
    Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνη που είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών της.
    Από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.
    Οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα.
    Επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
    Οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ενώπιον των αρεοπαγιτών ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία.
    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα.
    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του έκανε δεκτή την έφεση του εφοπλιστή κατά της εφετειακής απόφασης την οποία και εξαφανίζει.
    Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης δεν αφορά απάτη αλλά δόλια χρεοκοπία που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα.
    Συνεπώς με απώτατο χρόνο τέλεσης του επίμαχου αδικήματος τον Απρίλιο του 2011 αυτό (αδίκημα) έχει περιέλθει σε παραγραφή (5ετία).
    Τέλος, ο Άρειος Πάγος αίρει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί (εγγύηση, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου