Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Σάλος με τον γίγαντα Πολωνό που απειλεί τους λαθρομετανάστεςΣάλος με τον γίγαντα Πολωνό που απειλεί τους λαθρομετανάστες
redskywarning.blogspot.gr
    Ο εικονιζόμενος λέγεται Mariusz Pudzianowski και είναι Πολωνός αθλητής. Συνήθιζε να αγωνίζεται τακτικά στο διαγωνισμό “World‎’s Strongest Man”, όπου οι διαγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις, όπως να τραβήξουν ένα Boeing 747 και να σηκώσουν αυτοκίνητα, προκειμένου να διεκδικήσουν τον τίτλο και ο νικητής “επίσημα” να γίνει ο δυνατότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Pudzianowski είναι ένας θρύλος των αγώνων, κερδίζοντας πέντε φορέςαριθμό ρεκόραπό τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000.
    Από τότε που σταμάτησε, έχει γίνει κάτι σαν διασημότητα στην πολωνική τηλεόραση, λαμβάνοντας μέρος στην πολωνική έκδοση του “Dancing with the Stars”, καθώς και έχει γίνει ένας μαχητής στο Mixed Martial Arts (MMA), αν και με λιγότερη επιτυχία – προφανώς η δύναμη και οι καλές μαχητικές ικανότητες δεν πάνε πάντα μαζί (αν και, σύμφωνα με την Wikipedia έχει ακόμα ένα ρεκόρ με εννέα νίκες και τέσσερις ήττες). Επίσης, κάνει διαφημίσεις για προϊόντα, όπως οικοδομικά υλικά.
    Εκτός από την τηλεόραση, όμως, έχει δική του μεταφορική εταιρεία που ονομάζεται «Μεταφορές Mariusz Pudzianowski» και έχει ένα στόλο από φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Καλαί. Στην πολύπαθη γαλλική πόλη είναι που ο Pudzianowski (γνωστός στους Πολωνούς ως “Pudzian” για συντομία) ενεπλάκη στην κρίση του λαθρομεταναστευτικού…

    Η πρώτη δημόσια δήλωσή του ήταν στις αρχές του έτους, όταν έγραψε μια ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook όπου διαμαρτύρονταν ότι οι μετανάστες έσπασαν τα φορτηγά του στο Καλαί και επιτέθηκαν στους οδηγούς του, και δημοσίευσε μια εικόνα με τον ίδιο να στέκεται δίπλα από ένα μπαστούνι το μπέιζμπολ, με το σχόλιο: “αυτό περιμένει τον επόμενο μετανάστη που θα σπάσει ένα από τα φορτηγά μου”. Τότε εμφανίστηκε μια «αντιρατσιστική» οργάνωση που ονομάζεται “HejtStop” (“Hate Stop”). Μια γυναίκα από την οργάνωση αυτή έκανε επίσημη καταγγελία στην πολωνική εισαγγελία για την ανάρτηση του Pudzianowski του, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τον πολωνικό νόμο περί «υποκίνησης μίσους».
    Ο Pudzianowski, ωστόσο, δεν… «μάσησε». Αντί να ζητήσει συγγνώμη, το συντομότερο δυνατόν – όπως θα έκανε οποιοσδήποτε Βρετανός ή Δυτικός (θυμηθείτε τον Γάλλο απόστρατο στρατηγό της Λεγεώνας των Ξένων) – ξεκίνησε κάτι σαν πόλεμο του Facebook κατά της ‘HejtStop’ και της εν λόγω κυρίας και σύντομα κέρδισε πολλούς νέους οπαδούς στην σελίδα του. Έγινε επίσης ακόμα πιο ανοιχτά επικριτικός στην πολυπολιτισμικότητα και τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Εν τω μεταξύ, στο νομικό μέτωπο, ο εισαγγελέας τον απήλλαξε από οποιαδήποτε κατηγορία.

    Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι γενικώς κατά της μετανάστευσης, αλλά είναι αντίθετος με τους ανθρώπους που δεν σέβονται την ιδιοκτησία του άλλου.
    «Ξέρω μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Πολωνία Είναι κανονικοί άνθρωποι, συμπεριφέρονται σαν πολιτισμένοι άνθρωποι», είπε.
    «Αλλά αν κάποιος συμπεριφέρεται σαν ζώο, είτε είναι στην Πολωνία είτε στο εξωτερικό, θα μιλήσω. Θα προστατεύσω την ιδιοκτησία μου. Αν κάποιος μπει στο σπίτι μου, θα προστατεύσω τα υπάρχοντά μου. Και το ίδιο είναι με τους εργαζόμενους και τα φορτηγά μου».
    Το Βέλγιο, η Αγγλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία είναι πολύ αδύναμες χώρες. Θα παραδοθούν αμαχητί και θα δεχθούν να εξισλαμιστούν. Είμαι Πολωνός, αγαπώ τη χώρα μου, θα χύσω το αίμα μου και θα δώσω τη ζωή μου γι’ αυτήν. Είναι το σπίτι μου και τους κανόνες τους βάζω εγώ και δεν θα με αναγκάσουν οι νεοφερμένοι επισκέπτες να αποδεχθώ τους κανόνες και τους όρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου